En ultrahelg i Jönköping

För andra gången var jag med på en KUL-helg, denna gång i Jönköping den 17-18 november 2012. Från Stockholm åkte vi söderut till Huskvarna för samling, restaurangbesök och kartgenomgång. Vi bodde på vandrarhemmet i Huskvarna med frukostbufe.

Första dagens runda gick norrut utmed Vättern innan vi sprang runt sjön "Landsjön" och vände söderut, vi fick en "baklucka" vid Gestra (mitt ute i ingenting) sprang genom skogen och genom Hakarp innan vi vid 30 km fick en ytterliggare en "baklucka" i Huskvarna. De sista 20 km gick i riktning Rogberga och runt området "Bondberget" innan vi kom tillbaka mot Huskvarna och till vandrarhemmet och en gemensam middag. Det gick lite för fort för mig de första 30 kilometrarna så jag kände mig tagen. Inte nog med det, väldigt mycket uppför och en vurpa efter 46 km gjorde inte saken bättre. På slutet av dagen kände jag mig ganska sliten och det är inte ofta jag går och lägger mig före kl 21 en lördagskväll.

Andra dagen sprang vi längs Vätterns sydligaste strand från Huskvarna och västerut innan vi vek av mot Hallbystugan vid Jönköpings flygplats. Där blev det våfflor och kaffe. Övriga löpare sprang sedan ca 25 km tillbaka medans jag sprang tillbaka samma väg och fick ihop 30 km denna andra dag.

Tack Cecila och Staffan för ett välordnat arrangemang och tack alla medlöpare för en trevlig helg!

KUL-helg_Karta

Mera bilder och filmer på min hemsida