En ultrahelg i Kristinehamn

För tredje gången var jag med på en KUL-helg, denna gång i Kristinehamn den 16-17 november 2013. Efter gemensam Thailmåltid på fredagkvällen blev det inkvartering på vandrarhem och kartgenomgång av lördagens 43 km som innehöll bland annat terränglöpning på Järnleden, blött och backigt, mot slutet på motionsspår och längst vattnet genom staden tillbaka till start. Lika blöt om fötterna var jag som under Ö till Ö loppet. Efter 6 timmar var vi i Mingelgruppen tillbaka där vi började och en välförtjänt "powernap" på eftermiddagen.

Kvällen med gemensam måltid och Tobias berättade om 300 km runt Mont Blanc. Inte att förglömma 24 000 höjdmeter därtill. Mycket springprat i alla fall. Kartgenomgång av söndagens löprunda och en himla massa smaskiga tillbehör, som Cupcake, chips och öl.

Söndagsmorgonen var klar och krispig, nästan vindstilla och en svag sydvästlig vind. Genom ett tomt Kristinehamn, utmed Vänerns strand ner mot Picassostatyn, genom skogar, över öppna fält med en sol som lyste från klarblå himmel, en fantastisk löpardag helt enkelt. Härliga 50 km som mestadels bestod av asfalt och grusvägar och som var mycket torrare än lördagen.

Jättetack till
Sandra och Tobias för en härlig löparhelg. Tack till alla som var med och gjorde helgen.


Lördagens bana med bl a Järnleden

KUL2013D1

Söndagens bana med bl a Picasso-statyn

KUL2013D2
Mera bilder och filmer på
min hemsida